Buletin de presă, 25 februarie 2023 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 24.02.2023, în jurul orei 10:30, un bărbatîn vârstă de 80 ani din sat/com. Pătrăuți, jud. Suceava, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe un drum comunal neclasificat de pe raza com. Pătrăuți, a fost acroșat ușor de către un autoturism.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului.
Conducătorul auto de 20 ani și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava.


La data de 24.02.2023, ora 19:05, o tânără de 20 ani în timp ce conducea autoturismul pe D.N2-E85, pe raza localității Spătărești, com. Fântâna Mare, jud. Suceava, pe relația Vadu Moldovei-Spătărești, la intersecția cu D.N 2E a efectuat virajul la stânga pe D.N 2E, unde a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă de către un bărbat de 20 ani.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager de 20 ani, din autoturism, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul mun. Fălticeni, fără a rămâne internat.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, recoltându-li-se probe de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,, vătămare corporală din culpă”. prev. și ped. de art. 196 alin 2 și 3din Codul Penal.


În ziua de 24.02.2023, în jurul orelor 2145, un bărbat de 25 ani, din or. Gura Humorului, jud. Suceava în timp ce conducea autoturismul, pe D.N. 17, în afara localităţii Gura Humorului, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Păltinoasa, a surprins şi accidentat pe un pieton de 21 ani, din or. Siret, jud. Suceava, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a părţii carosabile, din stânga spre dreapta, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltată o mostră biologică în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,, vătămare corporală din culpă”. prev. și ped. de art. 196 alin 2 și 3din Codul Penal.


Mandate puse în executare de polițiști

În continuarea cercetărilor din data de 23.02.2023 referitoare la madatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecatoria Falticeni, privind pe un bărbat din com. Malini, având de executat o pedeapsă privativă de libertate pe o perioadă de 2 ani, la data de 24.02.2023 verificările au fost continuate de către o echipă operativă cu efective sporite, ocazie cu care persoana condamnată a fost identificată pe raza com. Malini, bărbatul fiind încătușat și depus ulterior la Penitenciarul Botoșani.


La 24.02.2023, la Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta, s-a primit mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, față de un bărbat din com./sat Breaza, jud. Suceava, care a fost condamnat la o pedeapsă de 3 (trei) luni de zile închisoare în regim de detenție.
După primirea mandatului s-a constituit o echipă operativă pentru căutarea persoanei condamnate la domiciliu, însă nu a fost identificat.
Ca urmare a investigațiilor realizate s-a stabilit că persoana condamnată s-ar afla la un bar din localitatea de domiciliu, aspect care s-a confirmat, condamnatul fiind identificat în acea locație.
Bărbatului i s-a adus la cunoștință conținutul mandatului de executare a pedepsei închisorii, înmânându-i-se în acest sens un exemplar și s-a întocmit documentația necesară introducerii în Penitenciarul Botoșani.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 24.02.2023 ora 21.10, polițiștii echipajului din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza municipiului Fălticeni, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcția str. Ștefan cel Mare către str. 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni, jud. Suceava, fiind condus de către un bărbat de 28 ani cu domiciliul în com. Mălini, sat Mălini, judeţul Suceava. La controlul efectuat de polițisti, conducătorul auto emana halenă alcoolică și a precizat că nu posedă permis de conducere.
A fost testat cu aparatul Alcooltest Drager rezultând valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat după care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării mostrelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unu vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, precum și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere”; fapte prevăzute şi sancţionate de art. 336 alin. 1 , art. 335 alin. 1 din Codul penal.


La data de 24.02.2023, ora 20.00, în timp ce executau activități de patrulare şi pe linie de poliţie rutieră pe DJ 208 B, de pe raza comunei Hănțești, jud. Suceava, lucrătorii SPR 8 Adâncata au oprit pentru control autoturismul condus de către o tânără de 20 ani, domiciliată în sat Vârfu Câmpului, comuna Vârfu Câmpului, jud. Botoșani. Fiind verificată în baza de date, s-a constatat că tânăra nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Conducătoare auto a fost condusă la sediul SPR 8 Adâncata, unde a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
S-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. si ped. de art. 335 alin. 1, Cod Penal ce va fi soluționat procedural de lucrătorii SPR 8 Adâncata.
Mai nouă Mai veche