Nu amestecați sfinții cu chiloții! Opinia ÎPS Calinic despre hainele imprimate cu pozele marilor duhovnici

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, și-a exprimat opinia cu privire la articolele vestimanetare imprimate cu fotografii ale unor sfinți sau mari duhovnici, după ce a fost interpelat de un credincios cu privire la această chestiune. 

„Blagosloviți!
Există unele site-uri „în vogă” care promovează tricouri, pulovere, hanorace etc. cu pozele unor mari duhovnici sau sfinți imprimate pe ele.
Este păcat să purtăm așa ceva sau dimpotrivă?
Vă mulțumesc!”
, este mesajul primit de ÎPS Calinic. 

În răspunsul publicat pe pagina de internet a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ierarhul a lăsat să se înțeleagă că este împotriva unor astfel de practici având în vedere că aceste articole vestimentare imprimate cu sfinți sau mari duhovinci s-ar putea amesteca cu piese de lenjerie intimă. 

„Doamne, ajută!
Din câte știu, atât icoanele, cât și tablourile unor oameni sfinți se așază la loc de cinste. Or fiind imprimate pe articole de îmbrăcăminte, când acestea se spală se pot amesteca și cu alte lucruri cu care ne îmbrăcăm, inclusiv care țin de lenjeria intimă, și atunci este mai puțin probabil că ne arătăm respectul față de acele persoane.
Pace și bucurie!”
, este răspunsul transmis de ÎPS Calinic. 
Mai nouă Mai veche