Buletin de presă, 26 februarie 2023 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier pentru conducere fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice

La data de 25.02.2023, ora 09:15 polițiștii echipajului de poliție din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, in timp ce acționau conform planificării pe raza localitatii Milisauti, au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN2H. La volanul autoturimului, a fost identificat un bărbat de 48 de ani din mun. Radăuți, jud. Suceava, care a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Șoferul a fost condus la sediul Spitalului mun. Rădăuţi unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere unui vehicul sub influenta alcoolului”, faptă prev. și ped. 336 alin. 1 din Codul Penal, ce va fi soluţionat procedural de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier.


La data de 25.02.2023, ora 23.25, în timp ce executau activități de patrulare şi pe linie de poliţie rutieră pe Dc neclasificat, de pe raza satului/comunei Pătrăuți, jud. Suceava, polițiștii SPR 5 Dărmănești au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat domiciliat în sat Pătrăuți, comuna Pătrăuți, jud. Suceava.
Șoferul a fost condus la sediul Postului de Poliție Pătrăuți, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Fiind interogate bazele de date, s-a stabilit faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. si ped. de art. 335 alin. (1) din Codul Penal ce va fi soluționat procedural de lucrătorii SPR 5 Dărmănești.


În noaptea de 25/26.02.2023, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești au acționat pe drumurile publice de pe raza Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto ce conduc autovehicule pe drumurile publice, sub influența alcoolului.
Astfel, la data de 26.02.2023, ora 02:50, pe DJ 178A de pe raza satului/com. Todirești, jud. Suceava, a fost depistat un bărbat de 33 ani din din sat/com Todirești, jud. Suceava, care a condus autoturismul pe DJ 178A.
Întrucât, emana halenă alcoolică, la ora 02:59, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior șoferul a fost condus Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării probelor biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 Cod Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 25.02.2023, orele 12.45, polițiștii din cadrul S.P.R. 7 Mălini au fost sesizați cu privire la faptul că la Spitalul Mun. Fălticeni s-a prezentat un bărbat din com. Baia, jud. Suceava care a fost diagnosticat cu leziuni ca urmare a unei căderi de pe bicicletă.
În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat patrula de poliție care a constatat că la data de 24.02.2023, în jurul orelor 17.00, un bărbat din sat/com. Baia, jud. Suceava se deplasa cu bicicleta pe strada Mihai Eminescu din satul Baia, com. Baia, jud. Suceava spre domiciliul său, moment în care s-a dezechilibrat, căzând de pe bicicletă în șanțul de pe marginea carosabilului, provocându-și leziuni la nivelul umărului drept, deplasându-se ulterior la domiciliul său.
Întrucât acuza dureri la nivelul umărului, în data de 25.02.2023, în jurul orelor 11.40, bărbatul s-a deplasat la Spitalul Mun. Fălticeni pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.
Cu ocazia verificărilor constatate s-a stabilit că biciclistul nu a fost victima unei fapte de natură penală, evenimentul fiind o autoaccidentare, iar în funcție de evoluția stării sale de sănătate se va dispune procedural.
Mai nouă Mai veche