Buletin de presă, 9 februarie 2023 - IPJ Suceava

Peste 100 de sancțiuni aplicate în cadrul unei razii la nivelul Municipiului Vatra Dornei și persoane reținute pentru comiterea unor furturi

La 08.02.2023, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o razie, angrenând efective din cadrul subunităţii, Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei și posturilor de poliţie comunale aflate în coordonare, 6 subofițeri jandarmi din cadrul Detașamentului de jandarmi Vatra Dornei, 2 polițisti locali, 2 lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, trei lucrători silvici, doi lucrători din cadrul R.A.R. Suceava, 2 lucrători din cadrul I.S.C.T.R. Suceava.
În cadrul raziei au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale în valoare de 56.915 lei.
Au fost verificate 223 de persoane, 195 de autovehicule și s-au efectuat controale la 17 societăți comerciale.
Au fost reținute 14 permise de conducere și au fost realizate 42 de testări cu aparatul etilotest și 2 cu aparatul drugtest.
În cadrul acțiunii s-a reușit și probarea activității infracționale a două persoane bănuite de furt, acestea fiind reținute în arestul IPJ Suceava, iar prejudiciul a fost recuperat.
Astfel, s-au continuat cercetările privind privind un furt comis din locuinta unei persoane din mun. Vatra Dornei, reușindu-se identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv doi bărbați care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Vatra Dornei.
În urma audierii, cei doi au recunoscut comiterea faptei, procedându-se la recuperarea integrală a bunurilor sustrase din locuința persoanei vătămate, prejudiciul recuperat fiind în valoare totală de aproximativ 7000 lei.
Fată de cei doi bărbați s-a dispus de către polițiștii din cadrul B.I.C. măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în arestul I.P.J. Suceava.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. „b” si „d” și alin. 2 lit. „b” din Codul penal.


Un nou ordin provizoriu de protecție emis de către polițiști

La 08.02.2023, în jurul orei 19.40, Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată despre faptul că un bărbat își agresează soția.
Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au fost identificați cei doi soți care purtau o discuție contradictorie.
Persoana de sex masculin din interiorul locuinței a refuzat inițial să deschidă ușa, iar cea de sex feminin a relatat că se află într-o stare de temere.
În cele din urmă, a fost identificat bărbatul de 46 ani, care a deschis ușa și a ieșit din locuință, după care a relatat verbal faptul că este nemulțumit de relația cu soția sa, a avut un conflict cu aceasta și a împins-o.
La fața locului a fost identificată și femeia de 41 ani, persoană ce se afla într-o stare vădită de temere. Aceasta a relatat verbal faptul că, în timp ce se afla în locuința de domiciliu cu cei șase copii minori și soțul său, acesta a agresat-o.
La fața locului, conflictul a fost aplanat, iar tuturor celor implicați li s-a adus la cunoștiință despre normele de conviețuire sociale, ale ordinii și liniștii publice, cât și despre normele Legii 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței domestice.
Având în vedere cele sesizate, s-a procedat la întocmirea Formularului de Evaluare a Riscului din care reiese faptul că există risc iminent pentru sănătatea și integritatea corporală a femeii de 41 de ani și a copiilor, astfel încât a fost emis un ordin provizoriu de protecție, valabil pentru o perioadă de 5 zile, agresorul părăsind domiciliul.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie” și „amenințare”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 08.02.2023, ora 19.07, pe DN 17, pe raza mun. Vatra Dornei, strada Argestru, un bărbat de de 47 ani, din com. Podenii Noi, jud. Prahova, a condus un autotractor care tracta semiremorcă și a intrat în coliziune față-spate cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 50 ani, din com. Hălăucești, jud. Iași.
În urma evenimentului a rezultat rănirea conducătorului auto de 47 ani, acesta fiind transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testat cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative, recoltându-se și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,vătămarea corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La 08.02.2023, la ora 07.10, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei mun. Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, pe D.N. 18 - comuna Ciocănești, sat Ciocănești, a oprit pentru control autoturismul care tracta o remorcă, condus de către un bărbat de 52 ani, din orașul Vișeul de Sus, jud. Maramureș. În urma verificării permisului de conducere a conducătorului auto s-a constatat faptul că acesta este valabil pentru categoriile AM, B1, B, fiind necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule, întrucât depășește masa totală maximă autorizată de 4250 kg.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul”.
Mai nouă Mai veche