Dieta BARF pentru pisici: dieta unei pisici se poate baza pe carne crudă?

 


Alimentația pisicilor joacă un rol extrem de important în dezvoltarea acestora. O dietă sănătoasă și adecvată din punct de vedere al nevoilor pe care le au aceste feline domestice le poate reda acestora starea de bine necesară unei vieți armonioase și îndelungate. Puțini stăpâni de pisici sau câini au auzit până acum de BARF sau cunosc ce implică această dietă, însă dacă aceasta este potrivită pentru pisici sau nu, care sunt principalele avantaje și inconvenientele ei vei afla din acest articol.

Ce este dieta BARF?

Conceptul BARF se referă la alimentarea unui animal cu alimente crude, adecvate din punct de vedere biologic. Astfel, pisica (sau câinii ori dihorii, animale pentru care este potrivită o astfel de dietă) primește carnea complet crudă, fără a fi gătită în vreun fel în prealabil. În acest fel, acestor animale li se oferă o alternativă naturală, fără cereale, care constă în alimentarea cu carne crudă, cu organe comestibile, cărora li se adaugă unele legume, fiind respectate, în același timp, atât sistemul digestiv, cât și bunăstarea animalului. 

Pentru că pisicile sunt în mod natural carnivore, această dietă ar putea fi potrivită și pentru ele, nu-i așa? Ei bine, există aspecte pozitive și aspecte negative pe care le implică această hrană pentru pisici, iar despre acestea vei afla de mai jos. 


Avantajele metodei BARF

Există numeroase beneficii recunoscute ale acestui tip de dietă pe care îl pot adopta stăpânii pisicilor, iar dintre acestea cele mai importante ar putea fi considerate calitatea ingredientelor pe care le oferi pisicii, calitatea nutrienților, absența conservanților, absența amidonului și a făinii, întărirea sistemului imunitar. 

Într-adevăr, mesele vor fi pregătite chiar de tine, astfel că vei ști exact ce îi vei oferi pisicii tale, ba mai mult, carnea crudă pe care o oferi acesteia îi va oferi toate substanțele nutritive esențiale conservate datorită prospețimii lor. De asemenea, prin înghețarea în prealabil a porțiilor BARF, vei evita toți conservanții industriali care se găsesc în majoritatea alimentelor pentru pisici și vei evita sau elimina complet din dieta pisicii tale amidonul și făina care nu sunt adaptate la sistemul digestiv al felinelor. 


Dezavantajele metodei BARF

Există și anumite riscuri pe care le implică această metodă de hrănire a pisicilor, iar printre acestea un loc important îl ocupă agenții patogeni care se regăsesc în alimentele crude. Cu toate acestea, este bine să reții că o pisică are capacitatea de a elimina în mod natural majoritatea paraziților, iar înghețarea porțiilor în prealabil va limita în mod considerabil eventualele riscuri. 

Alte riscuri se referă la faptul că o astfel de dietă trebuie introdusă treptat și necesită un anume timp de adaptare pentru pisică. De asemenea, este bine să cunoști bine nevoile pe care le are pisica ta, astfel încât să eviți dezechilibrele și deficiențele alimentare. 

Dieta BARF trebuie adaptată cu precizie în perioada de creștere, în cea de gestație sau în cea de lactație, astfel încât toate nevoile nutriționale ale pisicii să fie acoperite. 


Există nenumărate soluții pe care le ai astăzi la îndemână pentru pisica ta, iar într-un magazin pentru animale vei găsi cu siguranță ceea ce consideri că îi este potrivit, însă nu uita că și dieta unei pisici se poate baza pe carne crudă, astfel încât dezvoltarea animalului tău de companie să fie total adecvată






Mai nouă Mai veche