Doi șoferi au testat pozitiv la substanțe interzise, la Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc

În ultima perioadă, polițiștii acționează zilnic pe drumurile publice, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu preponderență pentru identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Doar în perioada 25 – 26 februarie, polițiștii din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc au identificat doi șoferi care se aflau sub influența substanțelor interzise. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Sâmbătă, 25 februarie 2023, la ora 15:55, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Rădăuți în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Spitalului din municipiul Rădăuți, județul Suceava, au oprit un autoturism condus de către un bărbat domiciliat în municipiul Rădăuți, județul Suceava, acesta aflându-se singur în autoturism.
Întrucât conducătorul auto avea un comportament dubios, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ, iar mai apoi a fost testat cu aparatul marca Drager Drugtest 5000, aparatul indicând prezența activă în organism a substanței METHAMPHETAMINE.
În urma testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (2) din Codul Penal.


Dumnică, 26 februarie 2023, în jurul orei 04:05, polițiștii echipajului de poliție rutieră au efectuat semnalul de oprire pentru un autoturism pe strada Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, acesta fiind condus de către un bărbat din com./sat Vatra Moldoviței, jud. Suceava.
Având în vedere comportamentul șoferului, acesta a fost testat cu aparatul Drager DrugTest 5000 din dotare, indicat o valoare pozitivă la substanța BENZODIAZEPINES (BZO).
Având în vedere rezultatul testării, șoferul a fost condus la Spitalul mun.Câmpulung Moldovenesc unde i-au fost recoltate mostre biologice.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (2) din Codul Penal.


Reamintim că la finalul anului precedent polițiștii din cadrul structurilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000. Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.

1 Comentarii

  1. "Doi șoferi au testat pozitiv la substanțe interzise" ... Pe cine au testat soferii? Si ce inseamna sa testezi pozitiv? Stiti care e definitia verbului "a testa"?

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche