Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o tânără care a trecut pe roșu, la Gura Humorului

Luni, 20 februarie 2023, la ora 07.55, Adriana V., de 26 de ani, din orașul Gura Humorului, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul Ford pe strada Piața Republicii din localitate, pe banda I de mers, din direcția Frasin către Suceava, din cauza faptului că a trecut pe culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune din fața Primăriei orașului Gura Humorului, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor și a surprins şi accidentat o femeie de 46 de ani, din comuna Vama, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni special amenajată, de la dreapta spre stânga, pe culoarea verde a semaforului electric aflat în funcțiune.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului. Victima a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco abdominală, contuzie coloană lombară”.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovată de producerea evenimentului rutier se face conducătoarea auto, care a trecut pe culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune și nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni special amenajată.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Foto: Florin Enache
Mai nouă Mai veche