Un bărbat din Ostra a murit ars cu spirtul folosit ca aftershave pe care l-a scăpat pe plita încinsă

Luni, 20 februarie 2023, Postul de Poliție Ostra a fost sesizat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași cu privire la faptul că Gheorghe D., din comuna Ostra, județul Suceava, a decedat în dimineața zilei de duminică, în jurul orei 03.30, în Secția Clinică ATI-ARS a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași, având ca diagnostic arsură prin flacără.

În urma cerctărilor, echipa operativă din cadrul Poliției Orașului Frasin a constatat că bărbatul locuia singur în comuna Ostra, și este vecin cu fiul său, Ilie D., care locuiește la aproximativ 50 de metri față de locuința acestuia.

La data de 19 ianuarie, în jurul amiezii, bărbatul fiind singur la domiciliu s-a bărbierit, după care s-a dat cu alcool sanitar pe față, în apropierea sobei, moment în care a scăpat recipientul din plastic în care se afla alcool sanitar, pe plita încinsă, acesta s-a aprins iar bărbatul a încercat să ia, cu mâna stângă, recipentul din plastic de pe plită, moment în care i-au luat foc hainele din partea superioară a corpului, respectiv puloverul și cămașa de corp. Văzând că s-au aprins articolele vestimentare, bărbatul a luat găleata cu apă pe care a aruncat-o asupra sa, peste haine, după care s-a dezbrăcat de hainele arse și a mers să solicite ajutor fiului său care, împreună cu soția sa, l-au îmbrăcat pe bărbat, care era conștient și cooperant, prezentând mai multe urme de arsură în zona feței, în zona toracică și a membrului superios stâng și l-a transportat cu autoturismul proprietate la Spitalul orășenesc Gura Humorului, după care la Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, ulterior fiind transportat cu o ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Duminică, 19 februarie, în jurul orei 03.30, brbatul a decedat în Secția Clinică ATI-ARS a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și s-a dispus efectuarea necropsiei, pentru a stabili care este cauza medico-legală a decesului.

Nu sunt suspiciuni cu privire la deces. Cercetările sunt continuate pentru clarificarrea tuturor circumstanțelor în care s-a produs decesl.
Mai nouă Mai veche