FOTO Afaceri ilegale cu mașini radiate la depozitul de fier vechi Alin For You din Burdujeni. Patru percheziții făcute de polițiști

În această dimineaţă, patru echipe formate din opt polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Suceava, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, ce vizează comiterea mai multor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate în cadrul dosarului penal, a rezultat faptul că există suspiciunea rezonabilă cu privire la faptul că o societate comercială din mun. Suceava a emis mai multe documente în fals (certificate de distrugere, borderouri, chitanțe) necesare pentru radierea unor autoturisme, introducerea fictivă în circuitul deșeurilor și ulterior, comercializarea în paralel cu încălcarea prevederilor legale a pieselor vehiculelor, inclusiv a elementelor de caroserie.

În vederea probării activității infracționale, în cadrul dosarului penal in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, faptă prev. și ped. de art. 244 alin. 1 și 2 din Codul Penal, uz de fals, faptă prev. și ped. de art. 323 din C. pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal (formă continuată - 3 acte materiale), participația improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 alin. 3 din Codul Penal raportat la art. 322 din Codul Penal, toate cu aplic. prev. art. 38 alin. 1 din Codul penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prev. și ped. de art. 322 din C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal (formă continuată - 3 acte materiale), în ziua de 08.02.2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfășurat 4 percheziții domiciliare pe raza mun. Suceava și orașului Liteni la domiciliile unor persoane fizice, respectiv la sediul și punctele de lucru ale unei persoane juridice, ce are ca obiect de activitate colectare de deșeuri, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri cu privire la care există suspiciuni că ar fi falsificate, documente contabile și alte mijloace materiale de probă, care pot servi ca mijloace de probă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, a participației penale a autorilor și pentru dispunerea măsurilor procedurale.
Mai nouă Mai veche