FOTO Un bărbat din Vicov a ascuns țigările în cutii de pantofi, dar polițiștii s-au prins de schemă și l-au reținut în arest

La data de 08.02.2023, ora 15.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea, aflându-se pe raza com. Sucevița, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 47 ani, din orașul Vicovu de Sus, jud. Suceava.

Conducătorul auto a prezentat pentru control documentele personale, cele ale autoturismului condus și un aviz de însoțire a mărfii, declarând verbal că în autoturism deține articole de încălțăminte.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, au fost identificate 41 de cutii de încălțăminte, dar sub acestea a fost identificată, în alte cutii și o cantitate de țigarete de proveniență extracomunitară.

Autoturismul a fost condus la sediul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în vederea inventarierii țigaretelor, rezultând că șoferul a deținut și transportat pe raza comunei Sucevița, cantitatea de 134.960 țigarete netimbrate (6748 pachete) digerite mărci, bunuri ce trebuiau plasate sub un regim vamal.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „contrabandă”.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecatoria Rădăuti, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra autoturismului în valoare de cca. 9000 Euro.

De asemenea, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Postului de Poliție Sucevița, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 47 ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Totodată, întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche