FOTO Doi șoferi turci care transportau semințe de floarea soarelui din Ucraina s-au răsturnat cu camioanele la Siret

Marți, 7 februarie 2023, în jurul orei 18:35, cetățeanul turc Ahmet C. conducea autotrenul Mercedes-Benz, pe DN2 / E85, având direcția de deplasare dinspre orașul Siret către municipiul Suceava. În spatele său, în aceeași direcție de mers, cetățeanul turc Halal K. conducea autotrenul Mercedes-Benz care tracta semiremorca Schimtz. Cele două camioane transportau semințe de floarea soarelui. 

La un moment dat, un autotren se afla oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, pe același sens de mers, acesta având defecțiuni la sistemul de frânare, iar în spatele său se afla o coloană de autoturisme în staționare care acordau prioritate de trecere vehiculelor care circulau din sens opus. Pe fondul neadaptării vitezei, conducătorii celor două autotrenuri au frânat pentru a reduce viteza, dar au pătruns în afara părții carosabile pe partea dreaptă, având în vedere sensul lor de mers.

În urma impactului, au rezultat avarii la ambele autotrenuri, precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului Halal K., motiv pentru care aceasta a fost transportat cu ambulanța la Spitalul județean Suceava, fiind diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral”, rănit ușor, fără a rămâne internat.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l, după care victimei i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A foost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche