FOTO Polițiștii suceveni, activități informativ-preventive de Ziua Internațională pentru Nonviolenței în Școală

În perioada 30 ianuarie - 3 februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare în contextul marcării Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală.

Debutul sesiunii de activități a avut loc la data de 30 ianuarie 2023, lucrătorii Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava desfășurând activități informativ-preventive în șase unități de învățământ, sub sloganul: „Ia Atitudine, Spune STOP Violenței!”, respectiv la: 
  • Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea, 
  • Școala Gimnazială Verești, 
  • Școala Gimnazială Corocăiești, 
  • Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava, 
  • Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, 
  • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.
De asemenea, pentru marcarea zilei de 30 ianuarie - Ziua Internațională pentru Nonviolență în Mediul Școalar, activități pe linia prevenirii violenței fizice și psihologice au fost desfășurate în mai multe unități de învățământ de pe raza județului, prin implicarea polițiștilor de proximitate și a polițiștilor din structurile de ordine publică din mediul rural.

În cadrul activităților le-au fost prezentate elevilor, într-un limbaj adaptat vârstei, aspecte legate de noțiunea de bullying, tipuri de bullying, caracteristici ale agresorului/victimei ș.a.

De asemenea au fost formulate recomandări către elevi pentru a limita și stopa fenomenul de bullying, cum ar fi:
  • Dacă sunteți victime ale bullying-ului, cereți ajutor familiei, profesorilor și chiar autorităților! Nu rămâneți izolați! Este dreptul vostru să trăiți în mediu sigur!
  • Dacă sunteți martori ai bulllying-ului, nu rămâneți tăcuți! Poate vă este frică să nu fiți și voi victime dar ajutându-vă colegii veți da un exemplu bun. Nu uitați că majoritatea persoanelor sunt împotriva acestui comportament!
  • Dacă ați tratat pe cineva cu răutate, opriți-vă! Întrebați-vă de unde provine această furie și accesați ajutorul necesar. Gândiți-vă cum v-ați simți dacă cineva drag ar fi tratat în așa fel! Cereți-vă scuze și recâștigați respectul celorlalți!
Activități de acest fel sunt desfășurate în săptămâna 30.01 – 03.02.2023 și în alte unități de învățământ din județ, angrenate în proiecte de prevenire a bullying-ului, sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Suceava.
Mai nouă Mai veche