Minor depistat la volanul mașinii unui prieten, la Berești. Amândoi s-au ales cu dosar penal

Duminică, 19 februarie 2023, la ora 17.45, un echipaj de poliție care executa activități de patrulare pe DJ208 B, de pe raza satului Berești, comuna Hănțești, județul Suceava, a oprit pentru control autoturismul Volkswagen Golf.

Conducătorul auto a declarat că nu are asupra sa cartea de identitate și că nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, prezentând pentru control certificatul de înmatriculare și polița de asigurare. A fost identificat Lucian G., de 17 ani, din orașul Bucecea, județul Botoșani.

Tânărul a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Adâncata, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că Petru M., de 19 ani, care se afla pe scaunul din dreapta, i-a încredințat autoturismul deși știa faptul că acesta este minor și nu deține permis de conducere.

A fost întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și săvârșirea infracțiunii de „încredințarea vehiculului spre a fi condus de către o persoană fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche