Prefectura Suceava îi amenință cu amenzi pe șoferii care nu au mașinile echipate cu pneuri de iarnă

În zona de responsabilitate a SDN Câmpulung Moldovenesc se acționează pe toate sectoarele de drum din administrare în vederea menținerii fluenței circulației, mult îngreunate din cauza precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare abundente. Prefectul județului a solicitat drumarilor de la Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc să intervină cu toate utilajele pentru a asigura desfășurarea traficului rutier fără evenimente, toate cele 35 de echipaje fiind pe teren.

Având în vedere condițiile meteo și precipitațiile sub formă de ninsoare, IPJ Suceava a dispus suplimentarea efectivelor din teren pentru monitorizarea și fluidizarea circulației rutiere pe drumurile publice.

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice din județul Suceava pentru monitorizarea și fluidizarea traficului, desfășurând activități pentru siguranța circulației rutiere.

Totodată, se acționează pentru monitorizarea circulației în condiții de iarnă dar și pentru facilitarea accesului și intervenției utilajelor de deszăpezire. În acest context polițiștii recomandă șoferilor să manifeste respect în trafic, să respecte cu strictețe semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri, existând posibilitatea aplicării unor restricții temporare, pentru scurte perioade de timp, pentru facilitarea accesului și activității utilajelor de deszăpezire.

Având în vedere condițiile meteo din județul Suceava, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere polițiștii suceveni recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Aşadar, reduceţi și adaptați viteza în funcție de condițiile de carosabil!

Foarte important este să aveți mașina echipată pentru sezonul rece. Șoferii autotrenurilor și cei ai vehiculelor de mare tonaj sunt obligați prin legislație să doteze vehiculele cu lanțuri antiderapante pe care sa le folosească pe segmentele de drum cu strat de zăpadă.

Reamintim că amenda pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarnă este prevăzută în clasa a IV a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte amendă, respectiv între 1.305 lei și 2.900 de lei), reținându-se și certificatul de înmatriculare al autovehiculului, fiind eliberată o dovada înlocuitoare, fără drept de circulație.

I.P.J. Suceava recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic - vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.
Mai nouă Mai veche