Conferința națională a studenților dieteticieni, la Suceava

Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează Conferința Națională a Studenților Dieteticieni, care se va desfășura on-site, sâmbătă, 18 martie 2023.

Această manifestare științifică este organizată pentru studenții din cadrul tuturor centrelor universitare care au programul de licență Nutriție și dietetică (Arad, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Târgu Mureș, Timișoara și Suceava). Participanții pot fi studenți de la programul de studiu menționat, precum și masteranzi sau doctoranzi din același domeniu. De asemenea, conferința se adresează dieteticienilor debutanți, oferindu-le posibilitatea să relaționeze cu experți și să își dezvolte cariera, altor profesioniști din domeniul sănătății care sunt interesați de domeniul dieteticii și al nutriției și, în general, tuturor celor care doresc să afle mai multe despre tendințele actuale în domeniul dieteticii.

Obiectivele conferinței se axează pe oportunitatea studenților de a colabora cu dieteticieni practicanți, de a afla despre diferite oferte de carieră și de a primi sfaturi despre cum să își construiască o carieră de succes în domeniu.

Conferința se va concentra pe patru secțiuni: Prevenție și etică în practica dietetică, Progrese în serviciile de nutriție clinice și comunitare, Explorarea intersecției dintre știința alimentelor și nutriție și Tendințe emergente în știința și practica dietetică.

În cadrul secțiunilor conferinței, participanții vor avea acces la rezultatele unor cercetări recente și vor cunoaște exemple de bune practici în domeniul nutriției. Totodată, vor purta discuții despre rolul dieteticienilor în comunitate, despre cum să își dezvolte comportamentul profesional și abilitățile de comunicare, precum și despre modul în care se poate oferi îngrijire nutrițională adaptată din punct de vedere cultural pacienților din medii diverse, într-un viitor care va fi, probabil, axat pe sănătatea și bunăstarea digitală.

Rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul conferinței vor fi publicate într-un volum, sub egida USV. Cele mai bune prezentări ale studenților vor fi premiate.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să vizitați site-ul conferinței cnsd.usv.ro sau să ne adresați întrebări la adresa cnsd@usm.ro.
Mai nouă Mai veche