Primăria Craiova a copiat strategia de dezvoltare a municipiului Suceava, dar oltenii au uitat să înlocuiască numele orașului în documentul lansat în dezbatere publică. Explicația oferită de instituție

În Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Zonei Urbane Craiova 2021, document postat pe site-ul oficial al Primăriei Craiova, condusă de liderul PSD OlguțaVasilescu, şi aflat în dezbatere publică, cititorii au avut supriza să observe menționarea municipiului Suceava în loc de municipiul Craiova.

Eroare apare chiar în cuprinsul documentului de aproximativ 900 de pagini iar o captură cu prima pagină a SIDU ce conţine această greşeală a fost postată pe internet, fiind intens comentată şi distribuită.

Şefa Departamentului Imagine din cadrul Primăriei Craiova, Marina Andronache, a explicat că varianta SIDU Craiova, supusă procedurii de consultare publică, a fost elaborată folosindu-se o structură standard, conform metodologiei Băncii Mondiale, structură care a mai fost folosită la realizarea Strategiilor Integrate ale Zonelor Urbane Suceava, Simeria şi Târgu Secuiesc.

Dintr-o eroare umană, a rămas numele municipiului Suceava chiar în pagina de cuprins.

Reprezentantul Primăriei Craiova a adăugat că, în urma observațiilor primite în cadrul procesului de consultare publică, Strategia Integrată a Zonei Urbane Craiova 2021-2030 va fi modificată şi completată în mod corespunzător.

„Experţii de la Banca Mondială au nişte drafturi standard pe care lucrează cu mai multe municipalităţi şi probabil că de asta s-a strecurat această greşeală, adică a rămas acolo. Mai ales că e la cuprins. Deşi, teoretic, cuprinsul este important pentru paginaţie, lumea a fost mai atentă în cuprinsul efectiv, în interiorul Strategiei şi nu la pagina de cuprins. Este un draft care se foloseşte şi (Strategia-n.red.) a fost realizată de Banca Mondială, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării (…). Varianta aceasta a fost supusă procedurii de consultare, a fost elaborată folosind o structură standard, conform metodologiei Băncii Mondiale, structură care a mai fost folosită şi la alte SIDU-uri. Acum este supusă procesului de consultare publică şi va fi modificată şi completată în mod corespunzător”, a declarat Marian Andronache.
Mai nouă Mai veche