Proiect privind egalitatea de gen, nediscriminarea și violența de gen, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava

Joi, 23 februarie 2023, în Sala de festivități a Colegiului Tehnic Petru Mușat din Suceava a avut loc Conferința de închidere a proiectului EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație.

La eveniment au participat reprezentanți ai partenerilor de proiect, directorii și consilierii școlari ai celor 15 licee implicate în proiect din județele Neamț și Suceava, parteneri media.

Evenimentul a fost deschis de către Maria Teodoreanu, Președinte ASSED, Dana Jigman, Manager de proiect, Asociația GO-AHEAD, Pavel Lala, Consilier Dezvoltare personală, reprezentant al partenerului de proiect Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

De asemenea au luat cuvântul și Gabriel Matei, Inspector General Adjunct și Petru Crăciun, Inspector General Adjunct, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava, cât și Angela Zarojanu, Director al Teatrului Matei Vișniec și Președinte SEVA, respectiv Doroftei Sabina Silvia, Șef Serviciu Intervenție în Regim de Urgență în domeniul Asistenței Sociale, DGASPC Suceava.

În cadrul evenimentului a avut loc o sesiune deschisă de discuții, moderată de către Rodica Corina Andrei, Sociolog, Asociația GO-AHEAD, despre acțiunile realizate în cadrul proiectului în ceea ce privește egalitatea de gen, nediscriminarea și violența de gen.

Concluziile și mesajul de închidere au aparținut doamnei Maria Teodoreanu, Președinte Asociația Școlara Suceveană pentru Educație și Dezvoltare (ASSED).

Conferința s-a desfășurat atât fizic în Sala de festivități a Colegiului Tehnic Petru Mușat din Suceava, cât și online pe platforma ZOOM, fiind transmisă și LIVE pe canalul de youtube al proiectului (https://www.youtube.com/@EDURIGHTS4GIRLS).


Despre proiect

Proiect derulat de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului EDURIGHTS4GIRLS – Access egal la educație a fost creșterea capacității nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului, în special a celor legate de problematica de gen și accesul, dreptul la educație prin măsuri specifice de dezvoltare personală, consiliere, terapie de care au beneficiat cel puțin 480 de eleve și 210 cadre didactice din 15 unități de învățământ din județele Neamț și Suceava, precum și acțiuni extinse de conștientizare, monitorizare, advocacy de care au beneficiat peste 2000 de persoane - elevi, părinți, profesori, actori din comunitățile vizate.
Mai nouă Mai veche