Țigări găsite ascunse în rezervorul și bordului unui BMW, în Vama Siret

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit, în rezervorul și bordul unei mașini, 198 pachete de țigări fără timbru fiscal. Câinele de serviciu specializat pentru detectarea produselor din tutun a fost folosit în acest caz. Într-o altă mașină au fost descoperite 200 de pachete de țigări. Conducătorii auto au fost amendați de către lucrătorii vamali.

Vineri, 03 februarie 2022, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean român în vârstă de 34 de ani. Acesta conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiștii de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, folosind și câinele de serviciu CEY, specializat pe detectarea de tutun. Cu această ocazie au fost descoperite ascunse în rezervorul și bordul mașinii, cu scopul de a fi sustrase de la control, 198 pachete de țigări, în valoare de 2.970 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar șoferul a fost sancționat contravențional de către lucrătorii vamali cu o amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Câteva ore mai devreme, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, o femeie în vârstă de 59 de ani, cetățean român. Aceasta conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în țara noastră. În urma controlului amănunțit efectuat asupra persoanei, bagajelor și mijlocului de transport au fost descoperite 200 pachete de țigări fără timbru, care nu au fost declarate la controlul de frontieră. Țigările, în valoare de 4.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătoarea auto a fost amendată cu 5.000 de lei.
Mai nouă Mai veche