Transport ilegal de cherestea depistat la Păltinoasa. Lemn confiscat, vehicul imobilizat și amenzi de peste opt mii de lei

Marți, 21 februarie 2023, la ora 16:50, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au oprit în trafic, pe DN 17, pe raza localităţi Păltinoasa, autoutilitara Volkswagen Transporter care trasnporta material lemnos.

La volan a fost identificat Vasile B., din Stulpicani. În urma verificărilor efectuate în aplicaţia SUMAL CONTROL 2.0, s-a constatat faptul că bărbatul avea emis aviz de însoţire pentru cantitatea de 5,6 metri cubi cherestea, din specia tei. Totodata s-a constat că la rubricaţia STATUS avizul figurează ÎNREGISTRAT şi nu în TRANZIT cum ar fi fost legal.

Fiind suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, a fost solicitat sprijin din partea Ocolului Silvic Gura Humorului, transport ce a fost însoţit la depozitului Cantonului Silvic Izvor, iar în urma inventarieri materialului lemnos s-a constat că acesta transporta cantitatea de 3 metri cubi, cherestea răşinoase, existând neconcordanţe între specia, grupul de specie, faţă de cele menţionate în aviz.

Faţă de cele constatate, a fost luată măsura confiscări materialului lemnos, respectiv 3 metri cubi cherestea răşinoase, şi predat în custodie pădurarului de canton. A fost dispusă sancţionarea contravenţională a emitentului avizului de însoţire, cu două sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 6.000 de lei.

Totodată, a fost sancţionat şi conducătorul auto pentru lipsă documente şi lipsă ITP, cu valoare totală de 2.175 de lei, şi aplicarea măsurii complementare de reţinere a certificatului de înmatriculare și imobilizării vehiculului.
Mai nouă Mai veche