Transport ilegal de lemn depistat de polițiști la Sucevița

Marți, 14 februarie 2023, la ora 13:51, un echipaj de poliție din cadrul Postului de Poliție Sucevița a interceptat în trafic, pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, județul Suceava, o autoutilitară Volkswagen.

Întrucât existau informații că autoutilitara transportă materiale lemnaose, au fost efectuate verificări în aplicația SUMAL CONTROL, constatându-se că pentru autoutilitara Volkswagen este generat avizul de însoțire, emis la data de 14 februarie 2023, la ora 13.36, pentru cantitatea de 3,12 metri cubi lemn foc fag, iar la status aviz figura ca fiind înregistrat, deși autoutilitara se afla în tranzit, pe DN 17A Sucevița.

La volan a fost identificat Cătălin C., de 35 de ani, din satul Botoșănița Mică, comuna Grămești, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, cât și avizul de însoțire.

Întrucât transportatorul nu a respectat obligația de a porni transportul în aplicația SUMAL 2.0 Avize de la locul de emitere a avizului de însoțire, prin apăsarea butonului „START TRANSPORT”, astfel potrivit HG 497/2020 rezultă că cantitatea de materiale lemnoase transportată nu are proveniență legală.

Având în vedere acestea, autoutilitara în cauză a fost condusă la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.

Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea de 3,70 metri cubi lemn foc fag, în valoare de 873 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 3,70 metri cubi lemn foc fag a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche