Consiliul Județean Suceava, în pragul falimentului! Suma astronomică executată silit de angajații DGASPC după ce Gheorghe Flutur refuză de patru ani să le plătească salariile câștigate în instanță

Consiliul Județean Suceava se află în pragul falimentului după ce 49 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava au blocat conturile instituției și au cerut executarea silită pentru drepturi salariale câștigate în instanță, dar neachitate pentru ultimii cinci ani. Suma calculată până acum este de aproape 12,5 milioane de lei și ar putea depăși 20 de milioane de lei după ce toți angajații vor demara procedurile de executare silită. 

Conflictul juridic între angajații DGASPC și Consiliul Județean Suceava a început în 2017, atunci când Gheorghe Flutur a stabilit salarii diferite pentru funcționari publici cu funcții similare din Consiliul Județean și DGASPC, instituție aflată în subordinea CJ Suceava. 

90 de angajați membri ai Sindicatului PRO AS Suceava au acționat instituția în judecată și au câștigat, definitiv și irevocabil, în 2019, acordarea unor salarii la nivelul celor din Consiliul Județean Suceava, inclusiv plata retroactivă a diferențelor dinstre salariile încasate și cele cuvenite începân cu anul 2017. 

Până acum, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și directorul DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, au refuzat în mod abuziv să pună în aplicare decizia definitivă și irevocabilă a judecătorilor.

Dintre cei 90 de angajați care au obținut recalcularea salariilor, 49 au cerut deja executarea silită a instituției prin intermediul executorilor judecătorești Sarmis Câmpulungeanu, Marius Cristian Nicoară și Sorin Ovidiu Hojda.

Experții contabili Iuliana Sainiuc, Simona Olinici și Carmen Bădoi au calculat, pentru DGASPC, care sunt sumele totale datorate celor 49 de angajați care au demarat procedurile de executare silită. 

În total, este vorba despre suma de 12.431.822,37 de lei, dintre care 7.096.943 de lei reprezintă drepturi salariale, 3.886.798 de lei reprezintă dările datorate bugetului de stat, iar 872.616,42 de lei reprezintă cheltuielile de executare silită.

Având în vedere că alți 41 de salariați DGASPC urmează să declanșeze procedurile de executare silită, suma totală finală ar putea să depășească 20 de milioane de lei. 
Mai nouă Mai veche