VIDEO Copilul accidentat de tren la Vatra Dornei a fost externat astăzi cu gamba replantată, dar piciorul amputat parțial

Copilul care a ajuns la spital cu piciorul tăiat de tren la Vatra Dornei, va fi externat în cursul zilei de astăzi, a anunțat medicul chirurg Sidonia Susanu de la Spitalul de Copii din Iași. Gamba copilului a fost replantată, dar medicii au fost nevoiți să îl amputeze parțial.

Dr. Sidnia Susanu a menționat că va fi obligatorie o recuperare kinetoterapeutică și sunt speranțe ca în maximum 8 luni piciorul să fie consolidat osos, iar după un an și jumătate sunt speranțe ca acest copil să poată păși din nou.

„Copilul se află internat din momentul accidentului. A avut într-adevăr o excizie parțială a extremității piciorului, dar menține în continuare gamba și cel mai probabil miercuri va fi externat în stare foarte bună. Vindecarea tibiei va lua un timp mai lung decât pentru o fractură normală, dar probabil într-un decurs de 6-8 luni se va obține consolidarea coloanei osoase, după care va putea începe încărcarea osamentului afectat”, a explicat medicul.

Luna trecută, băiatul de 15 a suferit o amputaţie de picior în timp ce a fost lovit de un tren în apropierea staţiei CFR Vatra Dornei Băi. El a fost transferat cu elicopterul SMURD, la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi, unde medicii i-au replantat piciorul.

Mai nouă Mai veche