11 percheziții în zona Fălticeni într-un dosar de contrabandă cu țigări

La 2 martie 2023, polițiștii Serviciului de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Suceava au desfășurat o acțiune ocazie cu care au fost puse în executare un număr de 13 mandate de percheziție domiciliară ce vizau traficul ilicit cu țigarete de proveniență extracomunitară, dintre care 11 pe raza municipiului Fălticeni și a localităților arondate, 1 pe raza municipiului București și 1 pe raza județului Iași. Totodată, împreuna cu inspectori din cadrul Autorității Vamale Române a mai fost efectuat si un control la o societate comerciala cu specific dezmembrari auto.

În urma activităților procedurale desfășurate în cauză, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: 7.120 buc. țigarete, diferite mărci, în valoare aproximativă de 5.700 de lei; 23.200 buc. articole pirotehnice categoria P1 în valoare aproximativă de 6.000 de lei; sume de bani: 41.500 de lei .

Cercetările urmează a fi continuate de către lucrătorii din cadrul IPJ Suceava - Serviciul de investigare a Criminalitătii Economice sub aspectul comiterii unor infracțiuni de contrabandă faptă prev. de art. 270, alin. 3 din legea 86/2006 privind Codul Vamal al României, urmând a se dispune procedural.
Mai nouă Mai veche