A intrat în casa unui bătrân din Milișăuți și i-a furat banii și actele. Hoața a fost prinsă și reținută în arest

Luni, 27 martie 2023, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Milisauti au fost sesizaţi telefonic despre faptul că din interiorul locuinţei unui bătrân de 91 de ani, din localitate, a fost furată o sumă de bani, în valoare necunoscută, de către o femeie despre care se cunoaşte doar că este înaltă.

Lucrătorii de poliţie s-au consituit în două echipaje în vederea identificării autoarei, ocazie cu care pe DN 2K, la ieşirea din localitatea Milisauti spre localitatea Iaslovăţ, a fost observată o persoană de sex feminim care făcea semn vehiculelor care treceau pentru a fi luată la ocazie.

Având un comportament care ridica suspiciuni s-a procedat la legitimarea femeii, fiind identificată Maria Calance, de 42 de ani, din Zvorîştea, județul Suceava şi fiind întrebată ce are asupra sa, aceasta a scos din pantaloni, mai multe bunuri printre care şi mai multe bancnote, despre care nu a putut să ofere informaţii privind provenienţa.

Femeia a fost condusă la sediul Poliţiei oraşului Milisauti, unde a ajuns şi persoana vătămată de 91 de ani care a recunoscut-o imediat pe femeie ca fiind persoana ce i-a pătruns în locuinţă şi i-a furat banii.

Femeia a recunoscut că într-adevăr a luat bunuri din interiorul locuinţei, fără a cunoaşte despre ce sumă este vorba.

În urma controlului corporal, au fost identificate mai multe bancnote şi bunuri:
  • 43 bancnote a câte 100 de lei;
  • 7 bancnote a câte 50 lei;
  • 4 bancnote a câte 10 lei;
  • 1 bancnotă de 5 lei;
  • 14 bancnote de 1 leu;
  • Card de sănătate
  • Carte de identitate
  • 2 cupoane de pensie.
Cele enumerate mai sus constând în documentele personale ale bătrânului de 91 de ani, prejudiciul în valoare totală de 4.709 ron au fost ridicate de la femeie şi predate persoanei vătămate.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, fiind escortată către arestul IPJ Suceava.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.
Mai nouă Mai veche