Fetiță de opt ani prinsă la furat cu sacoșa în Lidl Rădăuți

Luni, 27 martie 2023, în jurul orei 16:00, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată de responsabilul magazinului LIDL din localitate cu privire la faptul că a surprins o minoră care a încearcat să sustragă bunuri din magazin.

În urma cercetărilor, reprezentantul magazinului a declarat că a surprins o minoră în vârstă de opt ani care a încercat să părăsească incinta, trecând de casa de marcat a magazinului, avand asupra sa o sacoșă cu mai multe alimente în valoare de 250,21 lei.

Minora a returnat toate bunurile sustrase, iar reprezentanții magazinului au declarat că nu au nicio pretenție în cauză, nu se constituie parte civilă și își rezervă dreptul de a depunde reclamație scrisă referitor la cele întâmplate.

Minora a fost condusă la domiciliu unde a fost identificată Lăcrămioara D., mama fetiței, persoană care a fost condusă la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor. Femeia a fost informată cu privire la acțiunile fiicei sale și a fost sancționată contravențional conform Legii 61/1991 R pentru faptul că nu și-a impiedicat fiica minoră în vârstă de opt ani de la a comite fapte de natură antisocială. Mama minorei, a fost instruită cu privire la normele de conviețuire socială, ale ordinii și liniștii publice, luându-și angajamentul ca pe viitor va face tot ce este posibil pentru a nu mai exista probleme de acest fel.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.
Mai nouă Mai veche