Acțiune Blitz în localitățile arondate Secției de Poliție Rurală Șcheia

Sâmbătă, 4 martie 2023, în intervalul orar 16.00 - 18.00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava - Secția de Poliție Rurală Șcheia s-a organizat o acțiune cu efective sporite tip Blitz, în vederea îmbunătățirii climatului de ordine și siguranță publică, întărirea autorității poliției și diminuării riscului rutier, creșterea vizibilității pentru descurajarea infracționalității stradale.

La acțiunea organizată au participat opt polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava, dintre care șase lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia și doi lucrători din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, acţionând în zonele stabilite cu autospeciale din dotare.

În cadrul acțiunii au fost verificate 41 de autoturisme și au fost testați cu aparetele etilotest și drugtest 29 de șoferi.
Au fost reținute 2 permise de conducere și au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP și RCA.
Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.220 lei.
De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate și 2 infracțiuni.


Astfel, la ora 16.45, în timp ce polițiștii Secției de Poliție Rurală Șcheia acționau conform planului de acțiune BLITZ pe DJ 178 pe raza localității Bălăceana au depistat în flagrant pe un bărbat în vârstă de 34 ani, din Bălăceana, care conducea autoturismul fără a deține permis de conducere, având o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, folosind autoturismul fără acordul proprietarului.
Șoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere faptă prev. de art. 335 alin. (1) Cod Penal și furt între rude în scop de folosință faptă prev. de art. 231 alin. (1) rap. la art. 230 alin. (1) și art. 228 alin. (1) Cod Penal .
Totodată, șoferul a fost sancționat contraventional cu amendă în valoare totală de 3465 lei.
Mai nouă Mai veche