Buletin de presă, 5 martie 2023 - IPJ Suceava

Șoferi băuți identificați de polițiști în cadrul acțiunilor de prevenire a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise. Dosare penale la regimul rutier pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 05.03.2023, orele 01:47, polițiștii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți, în timp ce efectuau activități de supraveghere al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare din mun. Rădăuți, jud. Suceava, au oprit în trafic un autoturism având direcția de deplasare dinspre str. Piața Unirii spre com. Marginea, jud. Suceava.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat din comuna Marginea, jud. Suceava, acesta fiind singur în autoturism.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o alcoolemiei de 0,71 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți – Compartimentul Rutier.


La data de 04.03.2023, ora 0905, patrula din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție pe DN 17, a oprit pentru control un autoturism întrucât conducătorul auto nu folosea luminile de întâlnire şi nu purta centura de siguranţă.
La volanul vehiculului a fost identificat un bărbat de 62 ani, domiciliat în municipiul Suceava.
S-a procedat la testarea sa cu aparatul etilometru rezultând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere rezultatul testării aerului expirat, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-a prelevat probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal. Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava.


La data de 04.03.2023, ora 16:20, polițiștii Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei au oprit pentru control un autovehicul care circula pe DN18 pe raza comunei Ciocănești, direcţia Cârlibaba - Iacobeni. La volanul autoturismului a fost identificatun bărbat de 36 de ani din comuna Iacobeni.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Astfel, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul Municipal Vatra Dornei, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau alte substanţe, faptă prev. de art. 336 alin.1 din Codul penal.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 04.03.2023, în jurul orelor 10:05, un bărbat de 35 ani, din mun. Botoșani, jud. Botoșani, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Ștefan cel Mare din mun. Suceava, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un alt bărbat de 45 ani, din mun. Suceava.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 45 ani.
Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2, 3 ,4 din Codul Penal.


La data de 04.03.2023, în jurul orei 13:30, un bărbat de 43 ani, din orașul Broșteni, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17B, de pe raza orașului Broșteni, din direcția Vatra Dornei către Broșteni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie de 33 ani, localnică.
În urma producerii accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 43 ani.
Conducătorii auto implicați în evenimentul rutier au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar la Spitalul municipal Vatra Dornei le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, potrivit art. 196 alin. 2,3 din Cod Penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


La data de 04.03.2023, orele 18:00, un bărbat de 21 ani din satul Hancea, com. Verești, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DJ 290, în loc. Verești, jud. Suceava, dinspre loc. Hancea spre Primăria Verești. După ce a trecut de o curbă la dreapta, a surprins-o și accidentat-o pe o minoră de 10 ani, localnică, care a sărit pe partea carosabilă de pe trotuarul din dreapta, izbindu-se de partea laterală a autovehiculului în zona oglinzii retrovizoare din dreapta.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto implicat în accidentul rutier a fost testat la sediul Poliției Municipiului Suceava cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00. Ulterior, șoferului i s-au prelevat și mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul penal.
Mai nouă Mai veche