Buletin de presă, 12 martie 2023 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La data de 11.03.2023, ora 17:12 în timp ce polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia efectuau serviciul supraveghere și control al traficului rutier pe str. Humorului de pe raza satului/com. Șcheia, jud. Suceava, au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului condus de către un bărbat din sat/com. Șcheia, jud. Suceava.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,46 mg/l aclool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările sunt continuate de lucrătorii SPR9 Șcheia, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) Cod Penal.


La data de 11.03.2023, în jurul orelor 16.53, echipajul din cadrul Serviciului Rutier Suceava în timp ce efectua serviciul pe DN.2/E, pe raza localităţii Vârfu Dealului, judeţul Suceava, a oprit pentru control un autoturism care depăşise limita legală de viteză în localitate.
S-a procedat la legitimarea persoanei care a condus autovehiculul stabilind că este un tânăr din comuna Pârteşti de Jos, judeţul Suceava.
In urma verificărilor efectuate s-a constatat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
In cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere prev. de art. 335 alin.1 din Codul Penal.


La data de 11.03.2023, ora 22:25, patrula de poliție din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza com. Râşca, jud. Suceava a oprit pentru control pe DJ155A Râşca, autoturismul condus de către un bărbat din com. Bogdăneşti, jud. Suceava, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,48 mg/ alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul mun. Fălticeni în vederea recoltării a două mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.


La data de 11.03.2023, orele 23.40, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca, Poliției Orașului Cajvana și Poliției Oraș Milișăuți, în timp ce acționau în cadrul planului de acțiune pe linie de alcool și droguri, au oprit pentru control autoturismul condus de către un localnic care prezenta halenă alcoolică.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o valoare de 1,03 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor susbstanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal, dosar penal care urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii Poliției Orașului Cajvana.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 11.03.2023, în jurul orei 20:50, un bărbat în vârstă de 23 de ani din sat Molid com. Vama, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 din com. Vama, dinspre loc. Frasin către mun. Câmpulung Moldovenesc, l-a surprins și accidentat pe un bărbat în vârstă de 40 de ani din loc. Vama, jud. Suceava, care se angajase în traversarea neregulamentară a părții carosabile, prin loc nepermis, fără a se asigura corespunzător.
În urma impactului, pietonul a suferit leziuni, fiind transportat la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.22 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul din mun.Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei, cu respectarea prevederilor legale.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 1 din Codul penal.


La data de 11.03.2023, în jurul orelor 23:00 o tânără în vârstă de 20 ani, din sat Soloneț, com. Todirești, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DJ178D, pe raza loc. Soloneț, din direcția Todirești către Cajvana, a surprins și accidentat pe un bărbat de 49 ani, localnic, care s-a angajat în traversarea părții carosabile prin loc nepermis.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar ulterior la spital în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, i s-a prelevat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche