Buletin de presă, 13 martie 2023 - IPJ Suceava

Acțiune desfășurată de polițiștii din Vicovu de Sus

Având în vedere situaţia operativă de la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus și a posturilor de poliție arondate, în scopul diminuării factorilor de risc precum şi creşterea vizibilităţii poliţiei, în data de 12.03.2023, în intervalele orare 12:00-13:00 și 15:00-16:00, pe raza de competență, pe principalele drumuri publice, a fost organizată o acţiune preventiv – reactivă de tip „blitz”, pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regulilor de circulație și pentru descurajarea infracționalității stradale.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7395 lei, fiind reținut și un permis de conducere.
Urmare a măsurilor dipuse și a prezenței active în teren, pe timpul acțiunii, pe raza de competență a Poliției a orașului Vicovu de Sus nu au fost sesizate evenimente deosebite, fiind asigurat climatul de ordine și liniște publică.


Dosar penal la regimul rutier

La 13.03.2023, orele 04.40, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia a rezultat avarierea a două autovehicule, iar unul dintre conducătorii auto s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Având în vedere cele sesizate, echipajul rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava - Biroul Rutier, s-a deplasat la faţa locului unde a constatat că la data de 13.03.2023, orele 04.40, un tânăr de 20 de ani din mun. Suceava, jud. Suceava, a condus autoturismul și a circulat pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu o autoutilitară condusă de către un bărbat de 36 de ani.
În urma accidentului a rezultat doar avarierea celor două autovehicule.
Șoferul de 20 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean Suceava pentru prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin.1 din Codul penal.
Mai nouă Mai veche