Buletin de presă, 15 martie 2023 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de polițiști în Arestul IPJ Suceava după ce a incendiat locuința comună a familiei

La 14.03.2023, ora 18:30, polițiștii Poliției Orașului Salcea au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din com/sat. Dumbrăveni, jud.Suceava despre faptul că la un imobil a izbucnit un incendiu.
Imobilul se află în com/sat Dumbrăveni, jud.Suceava iar acesta nu era locuit de nicio persoană. Incendiu a fost localizat și stins de către echipajele de pompieri prezente la fața locului. Din discuțiile purtate cu martorii și din probatoriul administrat a reieșit faptul că proprietariul imobilului, un bărbat de 38 ani a incendiat locuința și a plecat de la fața locului. De urgență s-a procedat la identificarea persoanei în cauză, iar acesta a fost depistat pe DN 29 Dumbrăveni într-o stație de transport în comun cu intenția de a pleca în com. Sadova, jud. Suceava unde locuiește efectiv.
Bărbatul a fost audiat și s-a stabilitcă a dat foc intenționat unui corp de mobilier din locuință, cu un chibrit, pe motiv că nu este de acord să facă partaj cu fosta concubină care momentan locuiește pe raza com.Ipotești, jud. Suceava.
În incendiu au ars articole de mobilier și tavanul încăperii unde s-a manifestat incendiu și s-au degradat pereții interiori, geamurile locuinței și mobilierul.
Lucrătorii din cadrul I.S.U Suceava au stabilit ca sursă probabilă de aprindere flacăra (chibrit) iar împrejurarea determinantă folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Față de bărbatul de 38 de ani s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale, fiind emisă și ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de ”distrugere”(prin incendiere) prevăzută de art. 253, alin. 4, din Cod penal.


Șofer reținut pentru conducere sub influența alcoolului

În continuarea cercetărilor din data de 04.01.2023, când un bărbat sat/com. Baia, jud. Suceava a condus autoturismul pe raza com. Fântâna Mare, jud. Suceava, pe drumul județean DJ155P, în localitatea Fântâna Mare din direcția Fântâna Mare – Cotu Băii, având o alcoolemie de 1,76 g% alcool pur în sânge, respectiv 1,58g%, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru săvârșirea „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, prev. de art 336 alin. (1) din Codul Penal.
La data de 14.03.2023, prin ordonanța emisă de organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Fântâna Mare, s-a dispus reținerea șoferului pe o perioadă de 24 de ore acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 14.03.2023, în jurul orei 12:15, un bărbat de 46 ani a condus autoturismul pe DJ 209 D, com. Bălcăuți, sat Negostina având direcția de deplasare dinspre Siret către Negostina și a acroșat ușor cu oglinda dreaptă pe un biciclist de 60 ani, din sat Negostina, com. Balcauti, în urma impactului rezultând rănirea ușoară a biciclistului.
Victima a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Orașului Siret, pentru investigații medicale amănunțite.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l după care a fost transportat la Spitalul orășenesc Siret, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196, alin. 1 din Codul Penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret.


La data de 14.03.2023, în jurul orei 15:55, o tânără de 20 ani a condus autoturismul pe DC neclasificat de pe raza localității Negostina, având direcția de deplasare dinspre Siret către Negostina. Când a ajuns în intersecția cu un alt drum neclasificat a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de către un bărbat de 54 ani din sat Hancea com. Verești, jud. Suceava, în urma impactului rezultând avarierea autovehiculelor și rănirea ușoară a conducătoarei auto de 20 ani.
Victima a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Orașului Siret, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.
Conducătorul auto de 54 ani a fost testat și el cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l după care a fost transportat la Spitalul Orășenesc Siret, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196, alin. 1 din Codul Penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret.


La data de 14.03.2023, ora 1720, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel la S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe raza comunei Crucea, a avut loc un accident rutier.
La data de 14.03.2023, în jurul orei 17:15, un bărbat de 42 ani din oras Brosteni, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17B, comuna Crucea, județul Suceava, din direcţia Crucea către Brosteni, a efectuat depășirea unui tractor și a intrat în coliziune cu autoturismul condus din sensul opus de catre un bărbat de 67 ani din oras Brosteni, jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a ambilor conducători auto și a unui pasager, din com. Crucea, jud. Suceava, aflat în autoturismul condus de către bărbatul de 42 ani.
Toate cele trei victime au fost preluate de ambulanțe si transportate la Spitalul Vatra Dornei pentru acordare de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto au fost testați cu etilometrul, rezultatele fiind negative. Acestora li s-au recoltat la Spitalul mun. Vatra Dornei probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, prev. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 15.03.2023, ora 01:40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce se aflau în serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție pe raza DN 2 – Dărmănești, au oprit pentru control un autoturism cu număr de înregistrare provizoriu.
Imediat după oprire, polițiștii și-au declinat calitatea după care au solicitat conducătoarei auto, o femeie de 34 ani să prezinte documentele personale și ale autoturismului. Aceasta a înmânat cartea de identitate, permisul de conducere, autorizația de circulație provizorie cu valabilitate până la data de 03.02.2023 și polița RCA, cu valabilitate până la data de 05.02.2023.
Polițiștii au procedat și la testarea conducătoarei auto cu aparatul etilometru rezultând o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost condusă la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/ neînregistrat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. (1) din Codul Penal.


La data de 14.03.2023, în jurul orei 07.50, polițiștii din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza municipiului Fălticeni, au procedat la urmărirea și oprirea prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei din dotare a unui autoturism care a circulat pe traseul Str. 2 Grăniceri, str. Republicii, str. Ana Ipătescu.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul a fost condus de către un bărbat de 45 ani cu domiciliul în municipiul Fălticeni, iar la controlul efectuat, conducătorul auto a precizat că nu posedă permis de conducere.
Procedându-se la verificarea în baza de date s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere” faptă prevăzute şi sancţionate de art. 335 alin. 1 din Codul penal.
Mai nouă Mai veche