Buletin de presă, 16 martie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni în valoare de aproape 10.000 lei aplicate de către polițiști în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță a pietonilor

La data de 14.03.2023 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 28, în valoare totală de 9.425 lei.
De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere de la șoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare pe marcajul pietonal.


Încă un șofer reținut pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 15.03.2023 s-au continuat cercetările privind săvârșirea de către un bărbat de 24 ani, din sat Humoreni, com Comănești, a infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
În urma administrării probatoriului, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului din data de 15.03.2023 a fost confirmată ordonanța organelor judiciare de continuare a urmăririi penale față de suspect. Prin ordonanța organelor judiciare din data de 15.03.2023 s-a dispus măsura reținerii suspectului pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul SPR 5 Dărmănești.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 15.03.2023, în jurul orei 19.20, un bărbat de 53 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe DN 2H, în interiorul localității Milișăuți și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de către o femeie de 49 de ani, din mun. Rădăuți, care circula dispre mun. Suceava.
În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme implicate, decesul conducătoarei auto de 49 ani și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 53 ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „uciderea din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.


La data de 15.03.2023, ora 19.09, un bărbat de 44 ani, din mun. Rădăuți, a condus un tractor pe str. Iacob Zadik, pe raza Mun. Rădăuți, având direcția de deplasare spre str. Dobrogeanu Gherea. Când a ajuns la intersecția cu DN 17A a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăr de 19 ani, din orașul Siret.
În urma impactului a rezultat avarierea celor două vehicule și vătămare corporală ușoară a conducătorului auto de 19 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 15.03.2023, ora 10.50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier au oprit pentru control pe DJ178 din loc. Bălăceana, un moped condus de către un bărbat de 23 de ani, din com. Bălăceana.
Procedând la verificarea sa în baza de date, s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, mopedul nu figurează ca fiind înmatriculat permanent sau autorizat provizoriu pentru a circula pe drumurile publice, acesta fiind ridicat în vederea expertizării, urmând a se stabili și proveniența cu exactitate a placuței de înmatriculare ce era montată.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche