Buletin de presă, 21 martie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 358.165 de lei aplicate de către polițiști

În perioada 18-19.03.2023, Serviciul Rutier împreună cu formațiunile de profil din teritoriu, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.245 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 10 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare și au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier.


În perioada 17.03.2023 - 19.03.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive/neadaptate, ocazie cu care au fost aplicate 619 sancțiuni contravenționale în valoare de 316.920 de lei.
De asemenea polițiștii au reținut în vederea suspendării 72 permise de conducere, au retras 18 certificate de înmatriculare și au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 20.03.2023, ora 15.20, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că pe raza comunei Zvoriștea a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Zvoriștea, un localnic a intrat în coliziune cu bicicleta condusă de alt localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche