Soț bătăuș care a încălcat ordinul de restricție și a intrat peste nevastă în casă, la Vicovu de Sus, reținut în arestul IPJ Suceava

Duminică, 19 martie 2023, la ora 15:21, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 de către o femeie de 38 de ani, din localitate, cu privire la faptul că soțul său, de 41 ani, a revenit la domiciliu, încălcând obligațiile impuse prin ordinul de protecție prvizoriu emis de către lucrătorii de poliție la data de 17 martie 2023.

Bărbatul a fost identificat de către polițiști în holul locuinței, fiind în stare de ebrietate, iar la vederea echipajului a intrat în baia locuinței. Ulterior, a ieșit din baie în curtea locuinței, declarând verbal faptul că avea la cunoștință despre ordinul de protecție emis împotriva sa, însă a revenit la domiciliu pentru a-și lua cîteva haine.

Bărbatul a fost condus de către lucrătorii de poliție la sediul Poliției Vicovu de Sus. 

Fiind audiată, persoana vătămată a precizat faptul că soțul său a venit la domiciliu în jurul orei 15.10, fiind în stare de ebrietate, și a început să provoace scandal, reproșându-i faptul că a chemat poliția.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”.

Cauza a fost discutată cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”. 

Prin ordonanța din 19 martie, s-a dispus reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche