Buletin de presă, 27 martie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 26.03.2023, în jurul orei 09:45, în timp ce conducea autoturismul cu remorcă pe DN 17 in localitatea Molid, un bărbat de 47 de ani din municipiul Suceava a intrat in coliziune cu parapetul metalic din capatul podului de peste râul Moldova, ulterior fiind proiectat peste pod în albia râului.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 47 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 26.03.2023, orele 10.45, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja din localitate, motociclul condus de un bărbat de 27 de ani din comuna Pătrăuți.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că vehiculul este neînmatriculat, bărbatul de 27 de ani nu posedă permis de conducere, iar numărul de înmatriculare al motociclului este aparține altui vehicul.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ” punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 26.03.2023, ora 11:00, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe raza comunei Horodniceni, autoturismul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier
Conducătorul auto a fost testat de către polițiști cu apartul etilotest, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 26.03.2023, în jurul orei 13.22, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe raza comunei Moldovița, s-a produs un accident rutier cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Moldovița, un bărbat de 43 de ani a părăsit partea carosabilă, lovind un parapet.
Conducătorul auto a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 26.03.2023, ora 21:30 o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe DN17 în comuna Ilișești, autoturismul condus de un bărbat din comuna Șcheia.
Conducătorul auto a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 26.04.2023, orele 22.30, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 din localitate, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 27.03.2023, orele 00.05, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DJ 177A, în orașul Frasin, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 26 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche