Buletin de presă, 31 martie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei aplicate de polițiști

În data 30.03.2023, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Investigații Criminale și Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase au acţionat
pe linia combaterii activităţilor de contrabandă cu produse accizabile, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru prevenirea combaterii infracțiunilor contra patrimoniului, ocazie cu care au fost verificate 25 de autovehicule și aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au confiscat cantitatea de 1.680 de țigarete de proveniență extracomunitară.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 30.03.2023, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol au efectuat un control la o sociatate comercială cu obiect de activitate în exploatarea masei lemnoase, ocazie cu care s-a constatat faptul că s-a expediat cantitatea totală de 40,19 mc lemn rotund de esență molid fără provenientă legală.
În cauză, administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum total de 11.000 de lei, iar cantitatea de 40,19 mc lemn rotund de esență molid in valoare de 7.475 lei a fost confiscată valoric.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 30.03.2023, ora 08:10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mitropoliei din municipiul Suceava, o femeie de 49 de ani din comuna Ipotești a surprins și accidentat un minor de 17 ani, angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal pe culoarea verde a semaforului electric.
După impact, conducătoarea auto a părăsit locul accidentului, fiind identificată ulterior de către polițiști.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 30.03.2023, în jurul orelor 13:10, în timp ce conducea motociclul pe DC 6, în localitatea Rotunda, un bărbat din orașul Liteni a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un stâlp.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 30.03.2023, în jurul orei 15:20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178D în orașul Cajvana, o localnică de 37 de ani a surprins și accidentat o minoră în vârstă de 4 ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din eveniment a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 30.03.2023, în jurul orelor 21.02, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 178F dinspre localitatea Măneuți spre municipiul Rădăuți, un bărbat de 21 de ani din municipiul Rădăuți a surprins și accidentat un bărbat de 49 de ani, care se deplasa pe partea dreaptă a carosabilului, pe lângă o bicicletă.
Din impact a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și de 0,72 în cazul biciclistului, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 31.03.2023, ora 03.23, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ana Ipătescu din municipiul Suceava, o femeie de 20 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un stâlp.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Femeia de 20 de ani a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 30.03.2023, orele 09:55, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza localității Grănicești, autoturismul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta este proprietatea pasagerului din dreapta.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ,,încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 30.03.2023, în jurul orelor 17.10 o patrulă din cadrul Poliției Orașului Milișăuți a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de o localnică.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 30.03.2023, în jurul orelor 21.20, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe raza comunei Grănicești, autoturismul condus de un bărbat
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche