Depistat fără permis la volanul mașinii, la Gura Solcii. I s-a întocmit dosar penal și i-au fost reținute numerele de înmatriculare pentru că nu avea poliță RCA

Miercuri, 1 martie 2023, la ora 14:03 patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pe DC 40 din satul Gura Solcii, comuna Grănicești, județul Suceava, autoturismul Opel Zafira care circula dinspre centrul satului spre orașul Milișăuți.

La volan a fost identificat Ioan R., în vârstă de 61 ani, din satul Codru, orașul Cajvana, iar pe sacunul din dreapta față se afla concubina sa Mariana B.

Procedându-se la verificarea celui în cauză în baza de date a Poliției Române, s-a constatat că nu figurează în evidențe cu permis de conducere auto.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, s-a constatat că autoturismul nu deține asigurare de răspundere civilă auto, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a proprietarului cu amendă în cuantum de 1.000 lei și măsura complementară de reținere a certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche