Buletin de presă, 3 martie 2023 - IPJ Suceava

7.120 de țigarete, 23.200 de articole pirotehnice și suma de 40.900 de lei confiscate de polițiști

La data de 02.03.2023, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, ocazie cu care a fost confiscată cantitatea de 7.120 de bucăți țigarete în valoare de 5.700 de lei, 23.200 bucăți articole pirotehnice în valoare de 6.000 de lei și suma de 40.900 de lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 68.620 de lei aplicate de polițiști

În ziua de 02.03.2023, în intervalul orar 07.00-12.00, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat atât pe raza localității, cât și a secțiilor de poliție arondate, acțiuni pe linia prevenirii și combaterii încălcării normelor rutiere, a infracțiunilor de natură economică și identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii, ocazie cu care au fost legitimate 134 de persoane, controlate 64 de autovehicule și verificate 26 de societăți comerciale.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 68.620 de lei, au reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.
De asemenea polițiștii au retras 5 perechi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 02.03.2023, în jurul orelor 09:57, în timp ce conducea autoutilitara pe strada 22 Decembrie din municipiul Rădăuți, la intersecția în sens giratoriu cu strada Bogdan Vodă, un localnic de 20 de ani a accidentat un biciclist care se deplasa regulamentar pe drumul cu prioritate.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 02.03.2023, orele 12.30, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 37 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că autorizația provizorie de circulație este expirată din data de 07.12.2022, iar pentru autoturismul condus, bărbatul de 37 de ani nu posedă o poliță RCA valabilă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 02.03.2023, orele 13.00 o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe D.J. 178 B din comuna Grănicești, autoturismul condus de un bărbat de 65 de ani din comuna Dornești.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 65 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 02.03.2023, orele 20:00, un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada 6 Noiembrie din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 64 de ani din comuna Ipotești.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 02.03.2023, ora 23:35, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Politie Rurală Mălini a oprit pentru control, pe DJ 209A, pe raza comunei Slatina, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un bărbat din localitatea Găinești.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autorizația provizorie de circulație este expirată din data de 26.04.2021 și de asemenea că bărbatul din localitatea Găinești nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, şi ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat ”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche