Fetiță rănită după ce s-a jucat cu schimbătorul de viteze, la Văratec

Duminică, 5 martie 2023, la ora 19:40, Poliția orașului Salcea a fost sesizată cu privire la faptul că, în jurul orelor 19.00, în Secția UPU a Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava s-a prezentat o minoră de 6 ani, din localitatea Văratec, orașul Salceea, județul Suceava, adusă de mama sa, Zînica Z., urmare a unui accident produs în curtea locuinței.

În urma cercetărilor, s-a constatat că în seara zilei de duminică, în jurul orelor 19:00, membrii familiei se pregăteau să se deplaseze la slujba religioasă de la biserica din sat, ocazie cu care două fetițe minore s-au urcat în autoturismul Volkswagen Passat, proprietatea familiei, și s-au jucat la radiocasetofon, în așteptarea părinților. La un moment dat, una din minore a scos din viteză autoturismul care a pornit ușor pe direcția înapoi, curtea fiind în pantă, ocazie cu care, ambele minore s-au speriat și au sărit din interiorul mașinii. 

În urma săriturii, minora de șase ani a fost surprinsă de portiera stânga față a autoturismului, suferind o contuzie a membrului inferior drept. După incident, mama minorei a transportat-o pe fiica sa cu autoturismul la unitatea medicală, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche