Buletin de presă, 7 martie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 302.760 de lei aplicate de polițiști

În perioada 04.03.2023 - 05.03.2023, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile rutiere din teritoriu, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale în valoare de 54.840 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 10 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare și au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier.


În perioada 04.03.2023 - 05.03.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive/neadaptate, ocazie cu care polițiștii au aplicat 462 de sancțiuni contravenționale în valoare de 247.920 lei.
În cadrul acțiunii au fost reținute în vederea suspendării 51 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 06.03.2023, în jurul orei 16:10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Aurel Stanciu din orașul Salcea, un bărbat a surprins și accidentat un minor de 5 ani, care se deplasa pe partea carosabilă.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea minorului de 5 ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 07.03.2023, ora 23.55, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Mihai Viteazu din municipiul Suceava, autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche