FOTO Gaterist din Fundu Moldovei prins cu o lipsă de 266 de metri cubi în depozit. A primit o amendă de 15.000 de lei și i-au fost confiscați 54.305 lei, reprezentând contravaloarea lemnului

În baza informațiilor furnizate de SUMAL 2.0, în data de 23 martie 2023, Garda Forestieră Suceava, împreună cu lucrători din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc – Secția de Poliție Rurală Pojorâta, au efectuat verificări la un depozit temporar aparținând unui operator economic din comuna Fundu Moldovei, județul Suceava.

Deși în aplicația SUMAL 2.0, la data verificărilor era înregistrat un stoc scriptic de aproape 340 de metri cubi buștean de rășinoase și foioase, în teren, în locația aferentă depozitului temporar autorizat pentru operatorul economic în vederea exploatării unei partizi, delegații de la Garda Forestieră Suceava au constatat existența unui volum de doar 73 metri cubi, în majoritate buștean de esență foioase.

Întrucât nu au fost prezentate justificări legale cu privire la lipsa materialelor lemnoase din depozit, echipa de control a aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, iar cantitatea de 266 metri cubi buștean rășinoase și foioase cu o valoare de 54.305 lei a fost confiscată valoric.

Garda Forestieră Suceava va continua verificările privind trasabilitatea materialelor lemnoase identificate ca expediate fără documentele proveniență legală, urmând a se lua măsurile ce se impun.
Mai nouă Mai veche