FOTO Polițiștii suceveni au închis din nou orașul. Razie de amploare în toate cartierele

IPJ Suceava a anunțat că acțiunile cu efective sporite la finalul săptămânii au fost permanentizate în ultima perioadă la nivelul Poliției Municipiului Suceava, fiind organizate activități pentru prevenirea violenței stradale, siguranța în cluburi, baruri și discoteci, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră – o prioritate constantă a polițiștilor suceveni.

Conform polițiștilor, pe lângă eficiența activităților evidențiată prin evoluția situației oparative, acțiunile au adus și un feed-back pozitiv din partea cetățenilor și comunității care apreciază prezența tot mai activă și vizibilă a polițiștilor în stradă, fapt ce generează și un sentiment crescut de siguranță publică.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Poliția Municipiului Suceava a organizat o razie în sistem integrat, fiind angrenate efective sporite din cadrul structurilor subordonate respectiv Biroul Rutier, Biroul Ordine Publică, Secția de Poliție Burdujeni și din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ipotești, Dărmănești, Adâncata și Șcheia. Dispozitivul de acțiune cu efective mărite a fost constituit în intervalul orar 16.00-02.00 prin concentrarea forțelor angrenate pe întreaga zonă de responsabilitate a Poliției Municipiului Suceava (inclusiv în mediul rural arondat), în principalele zone cu risc accidentogen din mediul urban și rural.

Acțiunea a vizat prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea fluidizării traficului rutier, asigurarea unui sentiment de siguranță rutieră participanților la traficul rutier, constatarea de infracțiuni reglementate de Codul penal, constatarea de contravenții reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cu modificările si completările ulterioare și Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.1391/04.10.2006 cu modificările si completările ulterioare, constatarea de contravenții reglementate de legi speciale din domeniul circulației rutiere.

Scopul principal al raziei a fost prevenirea accidentelor rutiere prin identificarea la timp și scoaterea din trafic a șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În cadrul activităților desfăşurate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava au controlat 411 vehicule și au fost efectuate peste 260 de testări cu aparatele etilotest și DrugTest Drager 5000.

Au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale în valoare de 79.615 lei, toate pentru abateri la regimul rutier.

Totodată, polițiștii au dispus reținerea a 12 permise de circulație și retragerea a 23 de certificate de înmatriculare.


Depistat la volan sub influența substanțelor interzise

Deși acțiunea a avut un scop principal preventiv au fost identificate și situații de o gravitate deosebită, fiind surprinși șoferi sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului, în toate situațiile fiind dispuse măsurile legale necesare, fiind întocmite dosare penale și fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Astfel, sâmbătă, 18 martie 2023, la ora 23:30, polițiștii unui echipaj din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier au efectuat activități de supraveghere și control trafic rutier în cadrul Raziei organizate la nivelul Poliței Municipiului Suceava, ocazie cu care pe strada Cireșoaia din municipiul Suceava a oprit autoturismul condus de către un tânăr de 21 ani, din comuna Verești, județul Suceava, iar în urma testării cu aparatul Drugtest Duger 5000, rezultatul a fost pozitiv pentru metanfetamină.
În aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p., conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă prev. de art. 336 alin.1 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche