Iulius Mall Suceava a fost acoperit cu panouri fotovoltaice

Grupul Iulius a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu în urma unor investiții cumulate de 3,5 milioane de euro, iat energia produsă va fi utilizată pentru consum propriu.

Suprafaţa totală a proiectului de panouri fotovoltaice este de 26.000 mp, acestea fiind montate pe toate cele opt proprietăţi din portofoliu:
  • ansamblurile mixte Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara
  • cele trei mall-uri din reţeaua Iulius Mall: Iaşi, Cluj-Napoca şi Suceava
  • clădirea de birouri Palas Campus Iaşi, care va fi inaugurată în această primăvară
  • cele două proiecte Family Market din Iaşi (Miroslava şi Bucium)
De energia regenerabilă generată prin noua soluţie vor beneficia toate funcţiunile proiectelor Iulius - proiecte mixte, mall-uri şi clădiri office - şi se estimează că se va realiza o economie de aproximativ 10% din totalul energiei consumate la nivel de grup.

Prin acest proiect, grupul Iulius urmăreşte eliminarea a 1.500 de tone de CO2/an.

„Prin acest proiect, care estimăm că va genera anual peste 5.500 MWh, reuşim să eliminăm din circuit 1.500 de tone de CO2/an, care ar fi produse din surse convenţionale. Pentru a înţelege mai bine impactul, acelaşi efect îl are o pădure matură de peste 20.000 de arbori. Atingem, prin acest proiect, obiective multiple: protecţia mediului şi un control mai bun al costurilor cu energia, aspect foarte important în contextul actual", a spus Robert Ghercă, Chief Technical Manager IULIUS.
Mai nouă Mai veche