Și-a dat foc la casa din Dumbrăveni pentru că nu a vrut să facă partaj cu fosta concubină. Polițiștii l-au reținut în arest

La 14 martie 2023, la ora 18:30, lucrătorii Poliției orașului Salcea au fost sesizați prin 112 despre faptul că pe drumul spre satul Sălăgeni a izbucnit un incendiu la o locuință.

Incendiul a fost localizat și stins de către echipajele de pompieri prezente la fața locului. Imobilul în cauză nu era locuit de nici o persoană. 

Din discuțiile purtate cu martorii prezenți la fața locului a reieșit faptul că proprietariul imobilului Valentin Voloștiuc, de 38 de ani, a incendiat locuința și a plecat de la fața locului. Bărbatul a fost depistat pe DN 29 Dumbrăveni, într-o stație de transport în comun, cu intenția de a pleca în comuna Sadova, unde locuiește efectiv.

Fiind întrebat despre incendiul de la locuința sa, acesta a declarat verbal că a dat foc intenționat unui corp de mobilier din locuință, cu un chibrit, pe motiv că nu este de acord să facă partaj cu fosta concubină care momentan este într-o relație și locuiește pe raza comunei Ipotești, județul Suceava.

Cu ocazia incendiului au ars articole de mobilier și tavanul încăperii unde s-a manifestat incendiul și s-au degradat pereții interiori, geamurile locuinței și mobilierul.

Lucrătorii ISU Suceava au stabilit ca sursă probabilă de aprins flacăra (chibrit) iar împrejurarea determinantă folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

S-a dispus efectuarea urmării penale, iar față de suspect a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea a infracţiunii de „distrugere”.
Mai nouă Mai veche