Tânăr care încă nu a obținut permisul, la plimbare cu mașina mamei, la Iacobești. Era programat la proba de traseu în luna mai

Luni, 27 martie 2023, la ora 15:15, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Grănicești au observat pe DC 40B din satul Iacobești, comuna Grănicești, județul Suceava, în zona centrală denumită „La bufet”, autoturismul Opel Zafira care a circulat din direcția „pârâu” spre centrul satului, iar conducătorul auto, la vederea autospecialei de poliție, a întors autoturismul și a oprit lângă magazinul din apropiere.

La volan a fost identificat Ștefan V., de 18 ani, din comuna Grănicești, care nu a prezentat cartea de identitate și documentele autoturismului condus, proprietatea mamei sale Ana V., iar cu privire la permisul de conducere a declarat că nu posedă, dar că a luat proba teoretică (sala), urmând să dea „traseul” în luna mai 2023.

Procedându-se la verificarea celui în cauză în baza de date a Poliției Române, s-a constatat că nu figurează în evidențe cu permis de conducere auto.

La fața locului, tânărul a declarat că mama sa se află în grădină la ales cartofi și fără consimțământul acesteia a luat autoturismul din fața porții și l-a condus până la magazinul din localitate.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, marca Drager, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.
Mai nouă Mai veche