VIDEO Un cal și zeci de gâște și găini au pierit într-un incendiu, la Cornu Luncii. Pagube mari provocate de flăcări

Duminică, 12 martie 2023, la ora 15:55, autoritățile au fost sesizate prin apel la 112 cu privire la faptul că a izubucnit un incendiu în satul Cornu Luncii.

Incendiul a izbucnit la ora 15:50 la gospodăria Georgetei G., situată pe strada Poștei, formată din imobil de locuit și anexă pentru animale, ambele construcții fiind construite din lemn. Flăcările au iznucnit la anexa pentru animale, iar datorită vântului puternic focul s-a extins și la imobilul de locuit al persoanei vătămate.

La fața locului au sosit lucrătorii de pompieri din cadrul ISU Bucovina - Detașamentul de Pompieri Fălticeni cu două autospeciale, precum și două autospeciale de pompieri voluntari din cadrul SVSU Cornu Luncii și o autospecială din cadrul SVSU Mălini, care au localizat și lichidat incendiul, stabilind ca și cauză a producerii incendiului „efectul termic al unui cablu electric”.

În urma incendiului a ars în totalitate anexa pentru animale pe o suprafață totală de 90 metri pătrați, o cabalină, 20 găini, 15 gâște și furaje care se aflau în anexă, 30 metri pătrați din acoperișul locuinței cât și bunurile și obiectele casnice din interiorul unei camere, prejudiciul creat fiind de aproximativ 40.000 lei.

Mai nouă Mai veche