22 de tineri care fugeau de încorporarea în război, prinși în acest weekend de grănicerii din Cernăuți și Transcarpatia | FOTO

Grănicerii ucraineni din regiunea Cernăuți au reținut 16 bărbați cu vârstă militară, iar cei din regiunea Transcarpatia au prins 6 persoane care încercau să treacă granița cu România cu acte false. 

În statul vecin, prin legea marțială bărbaților care pot fi încorporați în armată le-a fost interzisă părăsirea țării, cu câteva excepții. Un număr mare de tineri ucraineni încearcă să părăsească țara în baza unor acte false sau să traverseze granița ilegal, pe frontiera verde. 

Grănicerii din regiunea Cernăuți au oprit nouă tentative de trecere ilegală a frontierei și au reținut 16 cetățeni care încercau să părăsească țara ilegal, scrie korrespondent.net.

Conform serviciului de presă al instituției, cinci locuitori ai regiunii Cernăuți au fost depistați în timo ce se îndreptau spre granița cu România și nu au putut explica scopul șederii lor în zona de frontieră controlată, iar ulterior și-au recunoscut intenția de a trece ilegal granița ucraineană-română.

Alți 11 bărbați pasibili de serviciul militar care au încercat ilegal să treacă granița s-au dovedit a fi locuitori ai regiunilor Rivne, Harkov, Kiev și Ternopil.

De asemenea, șase persoane au fost depistat încercând să treacă granița cu acte false prin punctele de trecere a frontierei din Regiunea Transcarpatia. 

„Doi au susținut că se duc la soțiile lor cu handicap, care acum sunt în străinătate și au nevoie de îngrijire. Cu toate acestea, documentele în ambele cazuri s-au dovedit a fi false. Ceilalți doi au încercat să se prefacă invalidi și inapți pentru serviciul militar. La punctul de control, când bărbații au fost expuși, cei doi au recunoscut că au cumpărat documente false pentru sume considerabile de bani (2.000 de dolari primul și 1.400 al doilea)”, a transmis serviciul de presă al grănicerilor ucraineni. 

O altă persoană a afirmată că părăsește Ucraina pentru a participa la un presupus turneu de karate, dar ulterior a recunoscut că a achiziționat documente false cu 4.000 de dolari.

Al șaselea a depus acte în calitate de presupus voluntar, care ar fi activat pentru nevoile uneia dintre formațiunile militare. Dar șo documentele lui s-au dovedit a fi false.
Mai nouă Mai veche