Buletin de presă, 25 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 68.385 de lei aplicate de polițiști

În perioada 21.04 -23.04.2023, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, ocazie cu care au fost efectuate 605 de testări cu aparatul etilotest și aplicate 163 de sancțiuni contravenționale în valoare de 68.385 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 14 permise de conducere, au retras 18 certificate de înmatriculare și au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 24.04.2023, ora 17.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ178F, pe raza comunei Măneuți, o femeie de 31 de ani din municipiul Rădăuți a intrat în coliziune cu un minor de 7 ani, angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, pe bicicletă.
Din impact a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 24.04.2023, ora 08.30, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control pe raza comunei Verești, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 38 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 24.04.2023, ora 21.10, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localității Pătrăuți, autoturismul condus de un localnic de 57 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 24.04.2023, ora 22.45, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe raza comunei Bunești, autoturismul condus de un tânăr de 17 ani din municipiul Fălticeni.
În autoturism se afla ca și pasager o tânără de 20 de ani, care a declarat că i-a încredințat autoturismul tânărului de 17 ani, spre a fi condus pe drumurile publice, deși avea cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 25.04.2023, în jurul orei 02.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Pinului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 30 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche