4 recomandări de care să ții cont înainte de a merge la un control optometric


Dacă ai probleme de vedere atunci este recomandat un control optometric. Întrucât există numeroase boli și probleme oculare care pot afecta vederea, determinarea cauzei exacte este esențială pentru a primi tratamentul corespunzător.

Află în continuare mai multe despre controlul optometric și în ce constă acesta, pentru a fi mai bine pregătit pentru examinare.

Ce este optometria

Optometria este o specialitate care se ocupă cu examinarea ochilor pentru a verifica prezența sau absența problemelor de vedere.

Prin efectuarea unui astfel de control, optometristul poate verifica dacă ochii prezintă probleme de vedere, anomalii sau anumite afecțiuni oculare.

În funcție de rezultat, acesta poate recomanda tratament corector corespunzător, fie sub formă de ochelari de vedere, fie sub formă de lentile de contact sau poate recomanda mai departe o consultație oftalmologică pentru cazurile mai complexe.

Deoarece rezultatele obținute în urma testelor oculare vor determina dioptriile lentilelor, este important ca examinarea să decurgă fără probleme sau complicații. Mai mult decât atât, trebuie să te asiguri că ochii tăi nu sunt afectați temporar de probleme aparute peste noapte.

Indiferent că dorești servicii de optică în Suceava, București sau Ploiești, iată câteva sfaturi pentru ca tu să te pregătești cât mai bine pentru un control optometric:

1. Notează pe foaie simptomele prezentate

Pentru a putea oferi cât mai multe informații specialistului, asigură-te că nu uiți semnele și simptomele prezentate. Întrucât poate fi ușor de omis anumite detalii, notează toate abaterile de la normal întâmpinate în ultima perioadă și menționează-le la timpul potrivit.

Câteva semne și simptome care ar trebui luate în considerare includ:

   Vederea încețoșată;

   Prezența durerii oculare;

   Observarea cu dificultate a obiectelor apropiate;

   Tulburări de vedere și de focalizare;

   Prezența durerii de cap.

Pentru a crea o imagine cât mai clară a problemelor tale, notează perioada zilei în care tind să apară aceste simptome și durata lor.

2. Menționează afecțiunile adiționale și tratamentul administrat

Întrucât unele simptome pot fi cauzate de boli specifice sau de tratamentul acestora, este important de menționat toate problemele de sănătate pe care le ai și toate medicamentele folosite, atât cele prescrise de către medicul specialist, cât și cele achizitonate fără prescripție medicală.

Mai mult decât atât, specialistul trebuie să știe tot istoricul tău medical pentru a putea preveni potențiale reacții adverse între tratametul ce va urma să fie prescris și cel existent deja.

3. Ia cu tine perechea veche de ochelari sau lentilele de contact

Dacă ai efectuat în trecut un astfel de control și ai primit tratamentul corespunzător, asigură-te că iei cu tine vechea pereche de ochelari sau de lentile pentru ca specialistul să își facă o idee mai bună despre problema ta.

Adițional, prin verificarea vechilor prescripții, acesta poate observa potențiala degradare a vederii și perioada în care s-a realizat.

Întrucât preferințele se pot schimba de-a lungul timpului, este posibil ca specialistul să te întrebe dacă dorești să continui cu opțiunea din trecut sau dacă dorești o schimbare (de la ochelari la lentile sau viceversa).

4. Nu te prezenta la control cu ochii obosiți

Pentru a obține rezultate cât mai exacte, este recomandat să nu îți obosești ochii cu o seară înainte de control.

Asigură-te că ochii nu sunt expuși timp îndelungat la lumina albastră a ecranelor dispozitivelor electrice, că obții orele de somn necesare și că nu consumi alcool, întrucât aceasta activitate din urmă poate usca și irita ochii, în special în timpul examinării.

Mai mult decât atât, dacă lucrezi în schimburi, nu te programa imediat după tura de noapte, întrucât ochii vor fi mult mai obosiți și mai suprasolicitați.

Chiar dacă examinarea optometrică nu este un proces intens, este important totuși ca ochii să fie odihniți pentru a preveni rezultate eronate. Dacă dorești mai multe informații legate de acest control, discută cu specialistul clinicii la care urmează să faci programarea, pentru detalii adiționale!

Mai nouă Mai veche