Buletin de presă, 28 aprilie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 27.04.2023, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol, impreună cu reprezentantii ai Gărzii Forestiere Suceava, s-au deplasat la o societate comercială de pe raza județului Suceava in vederea verificării legalității achiziționării, debitării și comercializării de materiale lemnoase.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, privind un număr total de 8 avize electronice de însoțire a materialului lemnos recepționate în depozitul societății si din analiza datelor înregistrate in aplicația informatică pe linie de silvicultură SUMAL 2.0., s-a stabilit faptul că operatorul economic a primit in depozitul societății cantitatea totală de 119,36 mc lemn rotund de esență răsinoase fără provenientă legală
În urma efectuării balanței dintre stocul scriptic raportat în aplicația SUMAL 2.0. și stocul faptic de material lemnos inventariat de către specialiștii silvici în depozitul societății, a rezultat faptul că operatorul economic nu deține faptic cantitatea de 17,53 mc lemn rotund răsinoase conform stocului scriptic raportat in SUMAL 2.0.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a administratorului societății, aplicându-se un număr total de 3 sanctiuni in valoare totală de 20.000 lei conform Legii171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii totale de 136,89 mc lemn rotund de esență răsinoase in valoare totală de 25.550 de lei.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 27.04.2023, în jurul orelor 08:40, în timp ce conducea autoturismul pe DN2, la ieşirea din localitatea Dărmăneşti, un bărbat de 36 de ani din localitatea Calafindești a intrat în coliziune față-spate cu autoutilitara condusă regulamentar în același sens de mers de un bărbat de 45 de ani din comuna Marginea.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 36 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.