5 lucruri de care să ții cont înainte de a călători cu un animal de companie


Călătoriile alături de animalul de companie pot deveni experiențe memorabile care te vor umple de energie și vor crea o legătură puternică între tine și animal. De asemenea, adesea, poți fi nevoit să călătorești cu animalul de companie din diverse motive care nu stau în puterea ta să le schimbi.

Este, totuși, nevoie să ții cont de anumite aspecte înainte de a pleca la drum cu animalul tău. Iată câteva sfaturi și indicații pe care să le ții minte când planifici o călătorie:

1.  Verifică atent cerințele și regulamentele

Călătoria cu animalul în afara țării presupune mai multe reguli și cerințe pe care trebuie să le respecți. De asemenea, dacă zbori cu avionul alături de un animal precum pisica sau câinele, verifică regulamentul companiei alese.

Există reguli care vizează dimensiunile cuștii de transport și rasele care pot fi transportate în avion. De asemenea, în funcție de țara în care călătorești, trebuie să verifici informațiile oferite de consulate și ambasade cu privire la restricții și legi pentru călătoria cu animalul de companie.

Află mai multe despre orice fel de transport de animale de companie cu avionul și fii pregătit pentru ceea ce implică o călătorie sigură.

2.  Ocupă-te de analizele și documentele necesare

Este esențial să fii la zi cu toate analizele, vaccinurile și tratamentele de care are nevoie animalul tău de companie. De exemplu, pentru a ieși cu o pisică sau un câine din țară, acesta are nevoie de vaccinul antirabic.

Discută cu medicul veterinar încă din momentul în care te gândești să pleci alături de animalul de companie și să treci granițele țării. Acesta îți poate oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a nu te confrunta cu situații neplăcute.

3.  Găsește o cazare potrivită

Indiferent de locul în care vrei să pleci împreună cu animalul de companie, trebuie să ții minte că nu toți proprietarii de pensiuni, apartamente sau hoteluri acceptă animale de companie în spațiul închiriat. De asemenea, dacă vrei să stai la un hotel, află din timp care este politica pentru oaspeții cu animale de companie.

Asigură-te că în zona cazării există și suficiente locuri pet friendly, de la cafenele, la restaurante. Parcurile și zonele verzi în care ai acces cu animalul de companie sunt esențiale dacă vrei să călătorești alături de câinele tău, deoarece acesta are nevoie de mișcare și de plimbări zilnice.

4.  Familiarizează animalul de companie cu tot felul de călătorii

Înainte de a pleca într-o călătorie, fie că alegi mașina, trenul, sau avionul, cel mai important este ca animalul de companie să se simtă confortabil în astfel de condiții. Există pisici sau câini care suferă de anxietate dacă trebuie să călătorească, așa că fii sigur că animalul tău se simte confortabil.

Ia animalul cu tine când faci plimbări cu mașina în oraș sau în afara acestuia și ajută-l să se obișnuiască și cu astfel de circumstanțe înainte de a pleca la un drum mai lung.

5.  Folosește medalioane și microcip

Pentru a putea fi ușor de identificat, animalul tău de companie ar trebui să aibă la zgardă un medalion cu numele său și un număr de telefon la care poți fi contactat. De asemenea, microcipul este un dispozitiv electronic injectat sub pielea animalului, care poate fi scanat în cabinetele veterinarilor când se pierde un animal.

În acest fel, eviți situațiile nefericite în care îți poți pierde animalul de companie chiar atunci când călătorești.

În concluzie, a călători cu animalul de companie este o activitate aventuroasă care trebuie planificată cu atenție, grijă și responsabilitate. 

Mai nouă Mai veche